Image

Wihlborgs köper i Danmark – säljer i Sverige

Transaktioner Wihlborgs köper en vakant fastighet i Köpenhamn och avyttrar fastigheter i Helsingborg och Malmö.
Publicerad den 22 Juni 2016
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

I Köpenhamn har Wihlborgs köpt fastigheten Abildager 16 i Brøndby för 20 miljoner danska kronor. Fastigheten, som är outhyrd, har en tomtareal om cirka 35 000 kvadratmeter och är bebyggd med lager, kyllager och kontor på cirka 11 000 kvadratmeter. Wihlborgs äger sedan tidigare grannfastigheten Abildager 8-14 där PostNord är hyresgäst.

- Förvärvet av Abildager 16 innebär att vi får större möjlighet att utveckla vår befintliga fastighet och tillmötesgå våra hyresgästers framtida behov, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

I Helsingborg säljer Wihlborgs fastigheten Vikingen 10 till Gustavssons Fastigheter, ett familjeägt fastighetsbolag. Den uthyrningsbara ytan uppgår till knappt 1 900 kvadratmeter och består av bostäder, restauranger, butiker och kontor.

- En avyttring av denna äldre fastighet i Helsingborg, med ett antal bostadslägenheter, är en del i vår strategi att kontinuerligt fokusera vår fastighetsportfölj. Gustavssons är dessutom duktiga på att ta hand om äldre byggnader med kulturella värden, säger Anders Jarl.

I Malmö förvärvade Wihlborgs år 2010 en större industrifastighet av Dresser Wayne i samband med deras omlokalisering till en av Wihlborgs fastigheter i hamnen. De senaste åren har Wihlborgs arbetat med att förbereda fastigheten för bostadsutveckling och tre kvarter har tidigare avyttras. Nu har de sista två obebyggda kvarteren, omfattande bostadsbyggrätter om cirka 20 000 kvadratmeter BTA, sålts till privata aktörer i två separata affärer.

- En viktig del i Wihlborgs verksamhet är projektutveckling. Arbetet med omvandlingen av industrifastigheten i Limhamn är ett exempel på lyckosam projektutveckling, säger Anders Jarl.

Samtliga försäljningar görs som bolagsaffärer med ett totalt fastighetsvärde om 157 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige