Image

Wihlborgs köper fastighet i centrala Helsingborg

Transaktioner Wihlborgs har genom en bolagsaffär köpt fastigheten Kalifornien 11 i centrala Helsingborg. Fastigheten är belägen strax intill Knutpunkten.
Publicerad den 1 December 2017
Anders Jarl. Bild: Wihlborgs
Anders Jarl.

Bolaget förvärvades av Hälsingborgs Byggmästares Bostads AB till ett överenskommet fastighetsvärde om 157,5 miljoner kronor. Fastigheten omfattar cirka 6 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta, primärt kontors- och utbildningslokaler, och är fullt uthyrd.

– Vi är nöjda med vårt förvärv som ligger strategiskt i centrala Helsingborg. Fastigheten kompletterar vårt bestånd väl och stärker samtidigt Wihlborgs position som den ledande fastighetsägaren i Helsingborg, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Vi är mycket nöjda med att kunna lämna över den framtida förvaltningen till ett så stabilt förvaltningsbolag som Wihlborgs. Fastigheten har en historisk koppling till oss och ligger oss därför varmt om hjärtat. Vi har nu för avsikt att framåtriktat istället söka bostadsfastigheter för förvaltning, då det är mer passande för vår förening långsiktigt, säger Dick Persson, ordförande i Hälsingborgs Byggmästareförening.

Navet AB har varit rådgivare till säljaren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige