Image

Wihlborgs hyr ut till Media Evolution

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Media Evolution som flyttar in på två våningar i Gängtappen i Malmö, totalt 1 600 kvadratmeter.
Publicerad den 23 Mars 2018
Gängtappen. Bild: Felix Gerlach
Gängtappen.

Media Evolution arbetar för ökad tillväxt och innovation inom de digitala branscherna och ägs av sina medlemmar, för närvarande 400 företag och organisationer. Tillsammans med Wihlborgs skapade man 2012 Media Evolution City i Dockan i Malmö.

Nu tar Wihlborgs och Media Evolution nästa gemensamma steg genom satsningen i Gängtappen, som en gång byggdes som huvudkontor för Kockums, och ligger ett stenkast från Media Evolution City.

– Media Evolution har betytt väldigt mycket för Dockans utveckling. De har skapat en unik plats för innovation och möten mellan startup-företag och etablerade företag. Därför är vi mycket glada att kunna utveckla vårt samarbete, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

I Gängtappens bottenvåning ska Media Evolution skapa en kreativ plats för möten och evenemang där man erbjuder konferensrum, mat och service för både företag i huset och andra. På andra våningen kommer man att driva ett co-working space där mindre företag kan hyra arbetsplatser. Verksamheten planeras starta 1 oktober 2018.

– Media Evolution, Media Evolution City och The Conference har varit en enormt kraftfull raket från dag ett. Efterfrågan på våra tjänster har hela tiden varit stor och i expansion. I nära samarbete med Wihlborgs kan vi nu bygga vidare vårt huskoncept, Media Evolution City, och samtidigt utöka de värden vi bygger tillsammans med våra medlemmar. Med denna expansion kan Media Evolution än mer fördjupa vårt uppdrag: att stärka de digitala branscherna och undanröja hinder för tillväxt och innovation, säger Magnus Thure Nilsson, vd för Media Evolution.

Wihlborgs utvecklar även miljön framför huset.

– Det är viktigt att utsida och insida kopplas ihop så att vi får en välkomnande miljö. Vi bygger terrasser i trä med plats för både Media Evolutions uteservering och spontana möten. Dessutom planterar vi träd och skapar på så vis en så kallad pocket park på husets framsida, säger Anders Jarl.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige