Image

Wihlborgs hyr ut i Posthornet

Uthyrning Wihlborgs har tecknat hyresavtal med Veidekke och VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, om lokaler i nybyggnadsprojektet Posthornet i centrala Lund.  
Publicerad den 11 Oktober 2017
Posthornet. Bild: Wihlborgs
Posthornet.

Veidekke flyttar in på 1 200 kvadratmeter på plan fem.

– Den betydande tillväxten samt att vår anläggningsverksamhet flyttar från Landskrona till Lund medför att vi är i behov av nya lokaler. Det är extra roligt att det blir Wihlborgs eftersom vi har en historia av väldigt gott samarbete med dem. Kontoret kommer vara beläget i anslutning till centralstationen i Lund vilket innebär att fler har möjlighet att åka kollektivt till vårt kontor. Detta ser vi som en stor fördel, säger Ulf Sterner, regionchef på Veidekke Bygg.

På plan sex kommer VTI att hyra 500 kvadratmeter framför allt för K2:s räkning. K2 är Sveriges nationella centrum för forskning och utbildning om kollektivtrafik.

– Den centrala placeringen av fastigheten har varit avgörande i vårt val av nytt hyresavtal för våra lokaler i Lund. Genom närheten till bland annat centralstationen och flera av våra samarbetspartner förbättrar vi tillgängligheten för såväl medarbetare som besökare till K2, säger Tomas Svensson, generaldirektör på VTI.

Övriga hyresgäster i Posthornet blir bland annat Folktandvården Skåne (4 800 kvadratmeter), Avensia (1 800 kvadratmeter) och Trivector (850 kvadratmeter). Det som återstår att hyra ut är två kontorslokaler på de översta våningarna om 600 respektive 560 kvadratmeter.

Posthornet byggs vid Lunds central intill kommunhuset Kristallen. Fastigheten får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och certifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Våren 2018 är fastigheten klar för inflyttning.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige