Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Peter Westrup

Wihlborgs: Hög aktivitet skapar nya möjligheter

Bolag Wihlborgs redovisar miljardresultat för halvåret.
Publicerad den 12 Juli 2021

Halvårssiffrorna:
• Hyresintäkterna uppgick till 1 477 Mkr (1 548).
• Driftsöverskottet uppgick till 1 046 Mkr (1 125).
• Förvaltningsresultatet uppgick till 859 Mkr (934).
• Periodens resultat uppgick till 1 007 Mkr (708), motsvarande ett resultat per aktie om 6,55 kr (4,61).

– Vi ser en hög aktivitet bland befintliga, nya och potentiella hyresgäster. Den ekonomiska återhämtningen och framtidstron har under våren tagit fart i vår region. Effekterna av detta märks tydligt i vår nyuthyrning som under kvartalet ligger på en historiskt hög nivå. Vi kan nu summera halvåret med en positiv nettouthyrning om 45 Mkr, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

– Arbetet med att utveckla och förbättra innehåll och kvalitet i vår fastighetsportfölj fortsätter. Mot bakgrund av tecknade avtal väntar vi oss därför att vakanserna sjunker under kommande kvartal med störst genomslag under 2022.

– Hållbarhet är ett område som har högsta prioritet för många fastighetsbolag och det gäller självklart även Wihlborgs. Certifieringar är viktiga inte minst för att dokumentera och mäta på ett transparent sätt. Samtidigt finns det mycket vi rent konkret kan göra varje dag för att göra skillnad på riktigt. CO2-påverkan inom scope 3 är och kommer att vara branschens största utmaning under lång tid. Därför lägger vi nu extra energi på att minska användningen av material och på att använda rätt material. Med vårt projekt Kvartetten är vi en bit på väg och här planerar vi för en NollCO2-certifiering av hela kvarteret.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här kan fastighetsbolagen hjälpa våldsutsatta kvinnor

Bolag K-Fastigheter var först. Nu har Olov Lindgren, Slättö, Sveaviken, Magnolia Bostad och Holmströmgruppen anslutit – tillsammans med stiftelsen Her House får våldsutsatta kvinnor förtur i lägenhetsköerna. – De flesta fastighetsbolagen reagerar på samma sätt; när de förstår att behovet är så stort är det en självklarhet för dem att hjälpa till, säger Lovisa Löwenborg, en av stiftelsens grundare, som hoppas att kommuner och även banker kan ta in den här delen av social hållbarhet i sina parametrar i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY