Image

Wihlborgs fortsätter köpa i Hyllie

Transaktioner Wihlborgs startade tidigare i år sitt första kontorsprojekt i Hyllie, Dungen, dit bland annat Tullverket flyttar. Nu har man köpt ytterligare en byggrätt för kontor om 6 800 kvadratmeter.
Publicerad den 10 Mars 2017
Origo i Hyllie. Bild: Wihlborgs
Origo i Hyllie.

Wihlborgs har köpt fastigheten Bure 2 i Hyllie av Sundprojekt. Fastigheten omfattar 2 395 kvadratmeter tomtyta med en byggrätt om 6 800 kvadratmeter kontorslokaler.

Sundprojekt har arbetat fram ett projekt, Origo, som Wihlborgs planerar att slutföra. Projektet väntas vara inflyttningsklart under andra kvartalet 2019. Wihlborgs investering uppgår till 238 miljoner kronor och fullt uthyrt bedöms avkastningen bli sex procent.

– Vi kan konstatera att Hyllie utvecklats till ett attraktivt område med god efterfrågan på kontorslokaler. I vårt projekt Dungen, som byggs just nu, är majoriteten av kontorslokalerna redan uthyrda. Genom förvärvet av Origo kan vi erbjuda ytterligare hyresgäster moderna lokaler på attraktivt och kommunikationsnära läge, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Hyllie är ett fantastiskt utvecklingsområde och vi ser en stor potential i projektet Origo som vi utvecklat. Då vår huvudinriktning är bostadsprojekt och vi har en bred och spännande orderstock har vi valt att koncentrera oss på denna. Inom Hyllie utvecklar vi för tillfället 115 lägenheter inom projektet Prisma Hyllie, säger Henrik Lindén, vd för Sundprojekt.

Wihlborgs har även gjort ett mindre kompletteringsköp i Fosie, Malmö. Kontors- och lagerfastigheten Benkammen 16 har köpts för 39 miljoner kronor. Fastigheten omfattar 26 000 kvadratmeter tomtyta och en byggnad om 6 260 kvadratmeter. Byggnaden är fullt uthyrd till Watski och tllträde sker den 10 mars. Säljare är fastighetsaktiebolaget Vattenfriden och säljarens rådgivare har varit NAI Svefa och Lindahl Advokatbyrå.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige