Image
Wihlborgs bygger nytt för Mildef i Helsingborg.
Wihlborgs bygger nytt för Mildef i Helsingborg. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs bygger nytt i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett tioårigt avtal med försvarsbolaget Mildef om 4 400 kvadratmeter nybyggda kontors- och produktionslokaler på Berga i Helsingborg.
Publicerad den 26 Mars 2019
Annons
Image

Helsingborgsföretaget Mildef utvecklar stryktåliga datorer och elektronik för försvarstillämpningar och är hyresgäster hos Wihlborgs på Berga redan idag.

Företaget befinner sig i stark tillväxt och med den nya anläggningen mer än dubblerar man sin yta genom en utökning från 1 900 till 4 400 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada att få möjlighet att fortsätta relationen med Mildef och hjälpa dem med nya, toppmoderna lokaler i närheten av de nuvarande. Helsingborg har ett spännande näringsliv med företag inom vitt skilda sektorer och Mildef är ett utmärkt exempel på hur man tar vara på den entreprenörsanda och den spetskompetens som finns i staden och regionen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Mildefs internationella expansion accelererar, och det ställer nya krav på vår verksamhet i Sverige. Behoven framåt handlar dels om utökad storlek och kapacitet men ännu mer om framtidssäkrade lokaler anpassade för vår verksamhet. Vårt mångåriga samarbete med Wihlborgs har under detta kreativa projekt fördjupats ytterligare, säger Björn Karlsson, vd för Mildef Group.

Den nya anläggningen som byggs på fastigheten Musköten 20 på Berga omfattar 2 700 kvadratmeter kontor och 1 700 kvadratmeter produktions- och laboratorielokaler och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Investeringen beräknas till 97 miljoner kronor. Byggstart sker under april och inflyttning planeras till 1 oktober 2020.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY