Image
Wihlborgs bygger nytt åt Doka Sverige i Helsingborg.
Wihlborgs bygger nytt åt Doka Sverige i Helsingborg. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs bygger nytt åt Doka Sverige i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med Doka Sverige AB om nybyggnad av en anläggning om 2 200 kvadratmeter på Snårskogen 5 på Väla norra i Helsingborg. Anläggningen, som är klar för inflyttning i början av 2023, kommer att inrymma lager och kontor för verksamheten i södra Sverige.
Publicerad den 17 Januari 2022

Doka Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Doka GmbH som har sitt säte i Österrike. Doka GmbH utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut formsystem som används för alla typer av platsgjutna betongkonstruktioner. Företaget är ett av två världsledande bolag inom detta segment.

Dokas verksamhet i Sverige är inriktad på uthyrning av formsystem. Det nya lagret i Helsingborg är tänkt att tjäna det geografiska området Skåne, Blekinge, Småland och Halland. En fjärdedel av ytan kommer att bestå av kontor.
– Under flera år har vi letat efter en lämplig plats för etablering av vår tredje anläggning i Sverige. Att det till slut blev ett samarbete med Wihlborgs i Helsingborg, Väla norra, känns helt rätt. Målet med vår etablering är att komma närmare våra kunder i södra Sverige och att förstärka vår position på den marknaden, säger Claes Thoresson, vd för Doka Sverige AB.

– Vi är glada att få uppdraget att bygga en modern anläggning till Doka med möjlighet att kombinera kontor och lager. Närheten till E4:an och E6:an och goda kollektivtrafikförbindelser för medarbetarna gör området mycket attraktivt, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige