Image

Wihlborgs bygger huvudkontor till Honda

BYGG Wihlborgs Fastigheter och Honda Nordic har tecknat ett hyresavtal som innebär att Wihlborgs bygger ett nytt kontors- och utbildningshus till Honda på Svågertorp.
Publicerad den 23 Oktober 2008

Avtalet löper på 15 år och omfattar 4 600 kvadratmeter med beräknad inflyttning under våren 2010.

Byggnaden kommer att inrymma Hondas nordiska huvudkontor med utbildningscentrum och uppföras i enlighet med deras önskemål. Läget blir på tomten kvarteret Urnes 3, som Wihlborgs förvärvar av Malmö stad och tillträder den 15 december 2008. Projektet innebär en total investering på 92 miljoner kronor med en avkastning första året på 8,5 procent.

Samtidigt förvärvar Wihlborgs fastigheten Stocken 2 av Honda för 30 miljoner kronor med tillträde 15 december. Fastigheten innehåller 7 100 kvadratmeter kontor och lager, som Honda hyr fram till färdigställandet av deras nya kontor på Svågertorp. Wihlborgs beräknar avkastningen till tio procent.

– Wihlborgs är mycket glada över att ha fått förtroendet att bygga och förvalta Hondas nya nordiska huvudkontor och utbildningscentrum, säger Anders Jarl vd för Wihlborgs Fastigheter. Vi visar även här på vår flexibilitet och styrka att kunna projektera och bygga ett nytt kontor till en kund, samtidigt som vi förvärvar deras nuvarande fastighet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige