Image

White ny delägare i Johanneberg Science Park

Bolag Göteborgsbaserade White arkitekter går in som ny delägare i Johanneberg Science Park i Göteborg.
Publicerad den 1 April 2015
White blir ny delägare i Johanneberg Science Park i Göteborg. Bild: White
White blir ny delägare i Johanneberg Science Park i Göteborg.

- Som Skandinaviens största arkitektföretag är det självklart att finnas med där framtidens samhällsbyggnadsfrågor diskuteras. Det är en investering i kunskap och utveckling som är jätteviktig både för oss och för Göteborg, säger Johan Lundin, chef för White i Göteborg.

Johanneberg Science Park är en unik miljö för idé- och kunskapsutbyte mellan akademi, näringsliv och samhällsaktörer på Chalmersområdet i Göteborg. Verksamheten koncentreras till områdena Samhällsbyggnad, Energi, Material- & Nanoteknik. Målet för Johanneberg Science Park är att stärka regionens attraktivitet, konkurrenskraft och tillväxtförmåga.

- White arkitekter är mycket mer än en arkitektbyrå och står för ett helhetskoncept, vilket är helt avgörande för samhällsutveckling. Om kunskapsmyllan ska fungera på temat samhällsbyggnad så måste det finnas intressenter från hela värdekedjan, arkitekter, byggare, fastighetsägare och flera, säger Mats Bergh, vd på Johanneberg Science Park.

White arkitekter etablerades i Göteborg 1951. I dag består White av 15 kontor i Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien med sammanlagt cirka 750 medarbetare.

- Kontakten med Chalmers är viktig för oss. Vi har medarbetare som undervisar och forskar här, samtidigt som vi tar emot praktikanter och rekryterar medarbetare från utbildningarna. Genom att engagera oss i Johanneberg Science Park vill vi bidra till fler kontaktytor mellan akademin och näringslivet. Johanneberg Science Park representerar mycket av det vi tror på: samverkan, forskning och samhällsbyggnad.

White arbetar i dag med några av de mest intressanta samhällsbyggnadsprojekten i Skandinavien och internationellt. Exempelvis har White tagit fram en utvecklingsplan för flytten av Kiruna, och ett förslag för ett nytt bostadsområde i New York som ska stå emot framtida orkaner.

- Sådana erfarenheter vill vi bidra med för att utveckla Göteborg, säger Johan Lundin. Vi investerar själva mycket i forskning och utveckling och finansierar industridoktorander och en adjungerad professur. Det gör vi för att vi som företag och vår bransch ska ligga i framkant.

I Göteborg jobbar White bland annat med ett nytt barnsjukhus på Östra, att göra Avenyn vackrare och tryggare, och har även ritat själva Johanneberg Science Park.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige