Image

Wayne’s Coffee till Kongahälla Center

Handel Wayne’s Coffee flyttar in i nya Kongahälla Center i Kungälv. Den rikstäckande kafékedjan slår upp portarna i samband med öppningen av centrumet i mars 2019.
Publicerad den 10 December 2018

– Vi väljer att etablera oss i Kongahälla Shopping eftersom vi tror på både läget och på köpcentrumets profil. Över 10 000 människor kommer att ha gång- och cykelavstånd till vårt nya kafé, och centrumet ligger dessutom strategiskt placerat utmed E6 bara en dryg kvart från Göteborg, säger Mats Hörnell, VD på Wayne’s Coffee.

Kongahälla Center blir ett regionalt köpcentrum i centrala Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Det är Västsveriges största köpcentrumsatsning på över 10 år. I direkt anslutning till centrumet byggs 900 lägenheter, förskola och ett nytt resecentrum. Totalt i Kungälv planeras för ytterligare 3600 bostäder. Centrumet har även tecknat hyresavtal med Västra Götalandsregionen för en unik satsning på vård och hälsa.
– Kongahällas satsning på ett särskilt hälsokluster går helt i linje med vårt koncept med ekologiska produkter och hälsosamma alternativ. En fika ska inte bara smaka gott, den ska också göra gott, säger Mats Hörnell.

Det första Wayne’s Coffee öppnade i Stockholm år 1994. I dag finns 87 Wayne’s Coffee i Sverige och totalt 130 kaféer i nio länder.

Kaféet i Kongahälla Center blir kedjans tredje öppning i Göteborgsregionen på kort tid.
– Med det nya kaféet stärker vi vår position på västkusten ytterligare. Vi ser stor potential för ännu fler kaféer i regionen och vi kikar hela tiden efter nya bra lägen och franchisetagare, säger Mats Hörnell.

Öppningen av Kongahälla Center är planerat till mars 2019

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Batljans och Oscars samarbete

Bostäder Branschprofilernas omdiskuterade projekt i syd går raskt framåt. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY