Image

Wästbygg bygger 173 hyresrätter i Göteborg

Bostäder Wästbygg har fått i uppdrag av Almgren Fastighets AB och Svanström Fastigheter att bygga 173 hyresrätter i tre kvarter i Högsbo, Göteborg.
Publicerad den 26 September 2017
Guldmyntsgatan i Högsbo. Bild: Okidoki
Guldmyntsgatan i Högsbo.

Byggstart sker under hösten och lägenheterna kommer att färdigställas etappvis från sommaren 2019 och framåt. Ordervärdet är 226 miljoner kronor.

– Samarbetet med Wästbygg inleddes i oktober 2016 och sedan dess har vi i samverkan projekterat, säkerställt kostnadsnivån och tagit fram alla handlingar. Vi har nu ett väl genomarbetat projekt som kommer att tillföra attraktiva hyresrätter centralt i Göteborg, säger Jerker Almgren på Almgren Fastigheter.

– Vi har haft ett mycket gott samarbete med beställarna så här långt och det är positivt att vi nått fram till ett entreprenadavtal. Nu ser vi fram emot att gå från planering till konkret byggnation av detta fina bostadsområde, säger Joakim Efraimsson, arbetschef på Wästbygg.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige