Image

Wallenstam utvecklar Valandkvarteret

Bygg/Arkitektur Nu tar Wallenstam nästa steg i utvecklingen av Avenyn i Göteborg och utvecklar ”Mid Avenue Valand”.
Publicerad den 23 November 2015

Mid Avenue Valand omfattar Avenyn 21-25 och Teatergatan 22-26. Först ut är Kungsportsavenyen 21 och Teatergatan 22-26 där det byggs om och tillskapas nya ytor för kontor och butiker samt 35 lägenheter som vetter mot Teatergatan, allt med en beräknad inflyttning 2017.
Totalt sett omfattar hela Mid Avenue Valand cirka 2 900 kvadratmeter högkvalitativ butiksyta både mot Avenyn och Teatergatan, moderna kontorsytor på cirka 700 kvadratmeter per plan, vilket ger cirka 4 100 kvadratmeter kontorsyta samt 35 lägenheter mot Teatergatan.
– Det är inspirerande att vi nu är igång med nästa projekt på Avenyn. Vi arbetar för att göra Avenyn till en mötesplats som bjuder på bra shopping, attraktiva matställen, inspirerande arbetsplatser, kultur i alla dess former och ett tryggt boende, säger Thomas Dahl, vice vd på Wallenstam AB.

I den första delen av projektet, där rivningsarbetet mot Teatergatan har påbörjats, blir det nya mässingsfasader med panoramafönster från golv till tak mot Avenysidan för Avenyn 21.

– Vi planerar också för en större butik på Avenyn 25 där Lindex tidigare huserat som kommer att iordningställas för att stärka Avenyns utbud ytterligare, säger Thomas Dahl.

I nästa steg av projektet, på Avenyn 23, bevaras och renoveras den kända Le Corbusier-inspirerade fasaden ritad av Helge Zimdal. Även Avenyn 25 samt Kristinelundsgatan 10 kommer att omfattas av fasadrenovering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige