Image
Hans Wallenstam.
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam

Wallenstam: Substansvärdet fortsätter uppåt

Bolag Wallenstams förvaltningsresultat uppgick till 322 miljoner kronor i Q1 (291). Substansvärdet ökar till 117,80 kronor.
Publicerad den 26 April 2022

Substansvärdet per aktie ökar med 3,30 kr i perioden och uppgår till 117,80 kr (114,50).
Förvaltningsresultat fastigheter uppgår till 322 Mkr (291).
Hyresintäkterna uppgår till 616 Mkr (561).
På bokslutsdagen är 1609 lägenheter under produktion.
Värdeförändringar förvaltningsfastigheter uppgår till 187 Mkr (311), varav hela värdeförändringen kommer från värdetillväxt i nyproduktion.
Resultat före skatt uppgår till 1 285 Mkr (901) och resultat efter skatt uppgår till 1 207 Mkr (723), motsvarande 3,7 kr per aktie (2,2).

Vd Hans Wallenstam:
– Det är mycket glädjande att substansvärdet per aktie sedan starten av affärsplanen har ökat med 38,60 kronor. Det är i tider som dessa som vi kan luta oss mot ett fantastiskt fastighetsbestånd med kommersiella fastigheter i absoluta centrum av Göteborg och bostadsfastigheter i attraktiva områden i starka tillväxtregioner – Göteborg, Stockholm och Uppsala. Efterfrågan på vår produkt är fortsatt stark.

– Wallenstam är självförsörjande på el genom satsningen på att producera energi i egna vindkraftverk och solpaneler. Förutom att vara hållbara så innebär det en säkring för elprisets utveckling. Detta i en tid då energipriserna har fortsatt vara väldigt volatila och vi sett en extrem prisuppgång.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige