Image

Wallenstam säljer till 20 procent över värdering

Transaktioner Wallenstam säljer en fastighet i Stockholm till en bostadsrättsförening, bildad av hyresgästerna. Priset på 290 miljoner kronor överstiger den senaste värderingen med 20 procent.
Publicerad den 25 April 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

Fastigheten är Gästsalen 3 på Medsolsbacken och Maltesholmsvägen i Hässelby strand. Den har en total yta om cirka 13 800 kvadratmeter, varav 13 400 kvadratmeter är bostadsarea.

Köpeskillingen motsvarar ett kvadratmeterpris om drygt 21 000 kronor per kvadratmeter.

- Vi noterar ett fortsatt stabilt intresse från våra hyresgäster att ombilda fastigheterna de bor i till bostadsrättsföreningar. För hyresgästernas del skapas i princip alltid ett övervärde i samband med en ombildning. Just denna affär är en relativt stor ombildning med 150 lägenheter. För vår del är försäljningen ett led i vår strategi med ett ökat fokus på nyproduktion av hyresrätter, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige