Image
Bild: Istock

Wallenstam säljer egna aktier – flera namnkunniga köpare

Ekonomi/Finansiering Bolaget säljer egna aktier till priset 127 kronor, vilket motsvarar en rabatt om 4,9 procent.
Publicerad den 29 April 2021

Styrelsen i Wallenstam har, i enlighet med bemyndigandet från årsstämman den 27 april 2021, beslutat att sälja 7 000 000 B-aktier innehavda av bolaget, vilka motsvarar cirka 2,12 procent av det totala antalet utestående aktier och cirka 1,09 procent av antalet röster.

Aktierna har sålts genom en så kallat book-buildingprocess till svenska och internationella institutionella investerare, innefattande bland andra AMF och AMF Fonder, Öhman Fonder, Mertzig Asset Management AB och PriorNilsson, till ett pris om 127 kronor per aktie. Priset motsvarar en rabatt om 4,9 procent i förhållande till aktiens slutkurs den 28 april 2021.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att främja en effektiv kapitalstruktur för Wallenstam på ett ändamålsenligt och kostnadseffektivt sätt, och därigenom möjliggöra för Wallenstam att skapa maximalt värde för dess aktieägare långsiktigt. Försäljningspriset har fastställts genom en försäljningsprocess utförd av Skandinaviska Enskilda Banken AB och bedöms utgöra det för Wallenstam bästa tillgängliga priset.

Nettolikviden från försäljningen är avsedd att ytterligare stärka balansräkningen mot bakgrund av bolagets investeringsprogram och möjliggöra ytterligare markförvärv.

Efter att försäljningen slutförts äger Wallenstam inga aktier. I samband med försäljningen har Wallenstam åtagit sig en s.k. lock-up på 90 dagar räknat från dagen för leverans av de sålda aktierna, avseende ytterligare aktieförsäljningar och emissioner, med vissa undantag.

SEB har varit Sole Bookrunner i samband med försäljningen. Vinge och Milbank LLP har varit legala rådgivare till Wallenstam.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige