Image
Hans Wallenstam.
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam

Wallenstam premiärköper i Täby

Transaktioner Wallenstam tar klivet in i Täby kommun genom ett förvärv från Trygghem.
Publicerad den 30 April 2020

Wallenstam är verksam i de flesta av Stockholmsregionens kommuner med sin projektverksamhet där man bygger kostnadseffektiva hyresrätter för egen förvaltning. Bolaget har inte tidigare investerat i Täby kommun, men har nu förvärvat mark för byggnation av bostäder. Förutom vanliga bostäder kan projektet även komma att innefatta äldreboende, coworking-ytor, företagsbostäder och garage.

Marken ligger i utvecklingsområdet Täby Park, i anslutning till Täby Centrum. Den är detaljplanelagd och omfattar 40 500 kvadratmeter ljus BTA. Inom kort startar arbetet med projektering och målsättningen är att kunna byggstarta första kvartalet 2021.
– Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Täby kommun. Det känns också väldigt roligt att vi i den här byggnationen kan få med flera olika delar från vår verksamhet, och flera olika boendeformer, säger Hans Wallenstam, vd.

De tre fastigheterna Täby Tibble 10:8 och 10:9 samt Täby Bergkristallen 1 förvärvas per den 29 april genom bolag och överenskommet fastighetsvärde är totalt 185 miljoner kronor. Säljare är Trygghem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY