Image

Wallenstam passerar en halv miljard gröna kronor

MILJÖ Wallenstam investerar drygt 120 miljoner kronor i fyra vindkraftverk. Det gör att man hittills har investerat över en halv miljard kronor i vindkraftverk.
Publicerad den 3 April 2008

Wallenstams satsning på vindkraftverk i Dalsland och Västergötland är ytterligare ett steg i företagets strategi att bli självförsörjande på förnyelsebar energi.

- Hela vår vindkraftsatsning bygger på en stark vilja att kunna förse våra kunder och oss själva med miljövänlig energi och dra vårt strå till stacken när det gäller hållbart boende. Vi har flera spännande projekt på gång och fortsätter att leta lägen över landet för att kunna förse våra kunder med förnyelsebar energi till ett bra pris, säger Hans Wallenstam, vd Lennart Wallenstam Byggnads AB.

Verken köps av Vestas, och Eolus Vind ansvarar för byggnationen. Avtalet mellan företagen har nyligen undertecknats och byggnationen för de tre verken i Dalsland börjar omgående. Samtliga verk är Vestasverk med 95 meter höga torn, 90 meters rotordiameter och en effekt om två megawatt.

Wallenstam har som mål att vara självförsörjande på förnyelsebar energi år 2012. Wallenstam har, inklusive investeringen ovan, hittills beslutat om vindkraftsinvesteringar för 550 miljoner kronor. Det omfattar totalt 22 vindkraftverk, varav tre är i drift.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige