Image
Wallenstam köper i Göteborg.
Wallenstam köper i Göteborg. Bild: Istock/Wallenstam

Wallenstam lanserar en egen bostadskö för nyproduktion även i Göteborg

Bostäder Nu startar Wallenstam en egen kostnadsfri kö för nyproducerade hyresrättslägenheter i Göteborgsområdet. Sedan tre år har Wallenstam en bostadskö för Stockholms- och Uppsalaområdet.
Publicerad den 1 Juli 2019
Marina Fritsche. Bild: Wallenstam
Marina Fritsche.

– Wallenstam har en hög produktionstakt av nya hyresrätter i Göteborgsregionen, just nu har vi cirka 1 200 lägenheter under byggnation. Detta kombinerat med det stora intresset av att bo hos oss gör att vi känner behov av en egen kö. Vi har god erfarenhet av vår bostadskö i Stockholm/Uppsala och väljer därför att nu utöka, så att den också omfattar nyproducerade lägenheter i Göteborgsregionen, säger Marina Fritsche regionchef Göteborg.

– En egen kö för vår nyproduktion möjliggör att sökanden i ett tidigare skede kan göra intresseanmälan till något av de områden som våra projekt finns i nu, såsom exempelvis Godhems backe i Majorna, Elisedal, Kallebäcks Terrasser eller Mölnlycke Fabriker, säger Marina Fritsche.

Wallenstams bostadskö är kostnadsfri och man kan anmäla sig från 16 års ålder, men det är först vid 18 års ålder som man kan söka en lägenhet och teckna avtal.

Förmedling av lägenheter i befintligt fastighetsbestånd sker som tidigare via Boplats och HomeQ.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige