Image
Wallenstam köper ett stort markområde i Österåker. Från vänster: Hans Wallenstam, Andreas Ljunggren, vd Österåkers Golf, Mathias Aronsson, vice vd, Wallenstam och Johan Aftén, vd Aftén Bil.
Wallenstam köper ett stort markområde i Österåker. Från vänster: Hans Wallenstam, Andreas Ljunggren, vd Österåkers Golf, Mathias Aronsson, vice vd, Wallenstam och Johan Aftén, vd Aftén Bil. Bild: Wallenstam

Wallenstam köper mark för mer nyproduktion i Österåker

Transaktioner Wallenstam köper ett stort markområde av Österåkers Golf AB och Aftén Fastigheter AB för framtida nyproduktion i Österåker kommun.
Publicerad den 1 Juli 2020

Säljarna är lokala näringsidkare som länge verkat för utvecklingen av Österåkers kommun, avseende både arbetsplatser och attraktionskraft för besökare, en ambition som delas av Wallenstam. Wallenstam har varit verksamt i Österåker sedan 2018 och har i dagsläget cirka 130 lägenheter i förvaltning och drygt 300 lägenheter under produktion i kommunen.

Marken, som omfattar totalt cirka 100 000 kvadratmeter, ligger i ett centralt utvecklingsområde i anslutning till Österåker GK:s golfbana och kommunens kommande multiarena. Avsikten är en stadsutveckling i samspel med både säljarnas och kommunens visioner för befintlig och planerad sport- och fritidsverksamhet i omgivningen. Här planeras nyproduktion av bostäder och service som förstärker entrén till Åkersberga centrum och som har en karaktär som överensstämmer med pågående satsningar i området. Arbetet med detaljplanen beräknas starta under 2020, och en första byggstart bedöms då kunna ske under 2024.

– Österåker är en väldigt attraktiv kommun så när vi får tillfälle att expandera på detta sätt skapas många möjligheter, vilket vi är fantastiskt glada över, säger Hans Wallenstam, vd.

– Det är många som väljer att flytta till vår storstadsnära skärgårdskommun. Därför är vi väldigt glada att Wallenstam fortsätter att satsa på Österåker för att vara med och förverkliga Åkersbergas utveckling till en modern stad med småstadskaraktär med en mångfald av bostäder och möjligheter, säger Michaela Fletcher (M), kommunstyrelsens ordförande i Österåker.

Avtalet tecknades den sista juni och köpet avser Hagby 1:98 samt delar av Hagby 1:5. Förvärvet sker genom bolag och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till cirka 240 miljoner kronor. Fastigheten Hagby 1:98 tillträds den 1 september 2020. Delarna av fastigheten Hagby 1:5 planeras tillträdas när fastighetsbildning ägt rum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige