Image

Wallenstam byggstartar hyresrätter i Göteborg

Bostäder Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, har tillsammans med Wallenstam tagit ett första sprängskott för 115 hyresrätter i stadsdelen Lunden.
Publicerad den 9 December 2016
Wallenstam bygger 115 lägenheter i Lunden. Bild: Erseus Arkitekter
Wallenstam bygger 115 lägenheter i Lunden.

De nya lägenheterna kommer att ligga på Ulfsparregatan. Wallenstams nyproduktion omfattar två hus som kommer att bestå av främst ettor och tvåor med en preliminär inflyttning fjärde kvartalet 2018.

– Med denna nyproduktion tillför vi 115 attraktiva hyresrätter till ett av Göteborgs mest populära bostadsområden. Det är ett väldigt trevligt läge med närhet till butiker, restauranger och kommunikationer samt cykelavstånd till Göteborgs innerstad, säger Thomas Dahl, vice vd för Wallenstam.

– Byggtakten ökar nu rejält i Göteborg. Wallenstams 115 nya hyresrätter blir en av många positiva pusselbitar i den utvecklingen. Hyresrätter är särskilt viktiga i arbetet med att bygga en blandad stad för alla, säger Ann-Sofie Hermansson kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

Sprängning och markarbete för nyproduktionen genomförs tillsammans med Tornstaden som bygger 94 bostadsrätter intill Wallenstams två hus.

Arkitekt för Wallenstams nyproduktion är Erseus Arkitekter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Johansson om Helix och Oscars kamp: "Han ska ha credd"

Bolag Oscar Properties kris har inte gått Fastpartners vd Sven-Olof Johansson obemärkt förbi – men han försäkrar att framtiden för Helix, etapp två av Norra Tornen, inte påverkas av samarbetspartnerns utsatta läge. För Fastighetssverige berättar han mer om projektet och synen på affärskollegan Oscar Engelbert.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY