Image

Wallenstam bäst i branschen på jämställdhet

Bolag Fastigopriset 2014 går till Wallenstam för ett välutvecklat och strategiskt arbete med jämställdhet.
Publicerad den 23 Maj 2014
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Juryns motivering lyder: Det vinnande företaget tar ett helhetsgrepp på jämställdhetsfrågor och arbetar på ett föredömligt och systematiskt sätt med årlig lönekartläggning och en tydlig strävan att uppnå en jämn könsfördelning vid rekrytering och chefstillsättning.

– Det är med stor glädje vi ger årets Fastigopris till Wallenstam då vi konstaterat att de ligger i framkant vad gäller att ge kvinnor och män samma villkor avseende löneutveckling och karriär, säger Mona Finnström, vd Fastigo.

– Det är väldigt roligt att uppmärksammas för att vara ett jämställt företag. Samtidigt så känns det också lite märkligt att frågan ska behöva lyftas – för det är ju egentligen självklart att alla har lika värde och samma rättigheter, oavsett om man är man eller kvinna, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

Wallenstam grundades 1944 i Göteborg och har idag strax över 250 fastigheter i Göteborg, Stockholm och Helsingborg, både bostäder och kontors- och butikslokaler. Bolaget har sedan starten haft fokus på långsiktighet och ansvarsfullt företagande och gör mycket mer än enbart förvaltar hus. I nära samarbete med staden arbetar man med att utveckla miljöer och skapa trygga platser där människor vill bo och arbeta.

Fastigopriset delas ut varje år för att synliggöra fastighetsbranschen som en attraktiv framtidsbransch med stora utvecklings- och karriärmöjligheter. Tidigare år har vinnarna varit bäst inom områden som till exempel ledarskap och arbetsmiljö.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stjärnkrögaren: Så kan restaurangstaden Göteborg blomstra ännu mer

Lokalmarknadsdagen Stjärnkrögaren Stefan Karlsson driver fem restauranger i Göteborg och är väl insatt i stadens växande restaurangliv. Under Lokalmarknadsdagen gav han sin syn på hur staden utvecklats på den kulinariska scenen, vilka koncept som fungerar och hur samarbetet med fastighetsägarna kan utvecklas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY