Image

Wallenstam: 40 procent av värdeökningarna från nyproduktion

Bolag Wallenstam levererar en Q3-rapport i linje med affärsplanen. Vd Hans Wallenstam gläds åt att så mycket som 40 procent av värdeökningarna kommer från nyproduktion.
Publicerad den 8 November 2016
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam.

Q3-siffrorna:
# Förvaltningsresultat fastigheter ökar med 13 procent och uppgår till 214 Mkr (190).
# Orealiserade värdeförändringar på förvaltningsfastigheter uppgår till 237 Mkr (169),
varav 141 Mkr (133) kommer från nyproduktion av hyresrätter.
# Orealiserade värdeförändringar på derivatinstrument uppgår till -13 Mkr (-130).
# Resultat efter skatt uppgår till 319 Mkr (185), motsvarande 1,0 kr per aktie (0,6).
# Hyresintäkterna ökar och uppgår till 408 Mkr (387).

Kommentar från vd Hans Wallenstam:
- Resultatet för kvartal tre och för de första nio månaderna av 2016 känns bra och ligger i linje med affärsplanen. Förvaltningsresultatet ökar med drygt tio procent för de första nio månaderna, och cirka 13 procent jämfört med samma kvartal 2015. Ökningen är främst en effekt av vårt arbete med att effektivisera förvaltningen och att nyproduktioner kommit in i drift.

- Av fastigheternas värdeökning under de tre första kvartalen 2016 kommer drygt 700 miljoner kronor, motsvarande cirka 40 procent, från vår nyproduktion, något som känns tryggt gällande värdeökningar i framtiden. Sammantaget ger det en substansvärdestillväxt på rullande helår om drygt 16 procent.

- Vi har fullt fokus på att investera cirka tre miljarder kronor om året i nya projekt. Mot bakgrund av att fastighetsmarknaden är väldigt het just nu känns det bra med inriktningen som vi valt – att skapa värdetillväxt och resultat genom vår nyproduktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige