Image

Vonovia köper hela Starwoods innehav i Victoria Park

Transaktioner Vonovia har förvärvat Starwood Capital Groups hela innehav i Victoria Park AB.
Publicerad den 5 September 2018
Rolf Buch, vd för Vonovia. Bild: Vonovia
Rolf Buch, vd för Vonovia.

Efter förvärvet av Starwoods 27 074 397 aktier av serie A och 32 486 304 aktier av serie B kontrollerar Vonovia 81,4 procent av aktierna och 81,1 procent av rösterna i Victoria Park.

Förvärvet sker på villkor som inte är mer förmånliga än vederlaget i Vonovias offentliga uppköpserbjudande av den 3 maj 2018 avseende samtliga aktier i Victoria Park. Detta har bekräftats av Aktiemarknadsnämnden.

Dessutom har, som tidigare meddelats, Vonovia rätt, men inte skyldighet, att under maj 2019 förvärva aktier i Victoria Park motsvarande ytterligare cirka 10,04 % av totalt antal aktier och 12,35 % av totalt antal röster i Victoria Park, i enlighet med de optionsavtal som ingicks i maj 2018.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gattberg och Schmidts nya satsning tar form – värvar två

Bolag Som Fastighetssverige tidigare avslöjat är den tidigare Pareto-duon Stefan Gattberg och Henrik Schmidt i full gång med att lansera ett nytt Stockholmsbaserat investment management-bolag. Nu är fler namnkunniga personer klara för satsningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY