Image
Citygate.
Citygate. Bild: Skanska

Visma blir första kontorshyresgäst i Citygate

Uthyrning Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat ett sjuårigt hyresavtal med Visma i Citygate i Göteborg. Därmed är det första hyreskontraktet för kontor tecknat i Nordens högsta kontorshus.
Publicerad den 25 Oktober 2019

Hyreskontraktet avser 2 030 kvadratmeter kontorsyta och Visma, som erbjuder programvara och tjänster inom privat och offentlig sektor, flyttar in i november 2022.
– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Visma till Citygate. Med husets fokus på hälsa och välbefinnande kommer Visma få de bästa förutsättningarna för att skapa en attraktiv och modern arbetsmiljö. Att vi redan nu tecknat ett hyreskontrakt i husets högdel känns extra roligt och ger oss bra förutsättningar i vårt fortsatta uthyrningsarbete, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg

Citygate som kommer att certifieras enligt Well, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Byggnaden kommer dessutom att miljöcertifieras enligt Leed.
– Visma har de senaste åren expanderat kraftigt i Göteborg. Citygate erbjuder en modern hållbar arbetsplats med fokus på hälsa och välbefinnande som mycket väl passar vår verksamhet som högteknologiskt företag och som blir attraktiv för det viktigaste som vi har – våra medarbetare. Vi får möjligheten att samlokalisera vår verksamhet i staden samt möjligheter för ytterligare expansion, säger Pär Johansson, övergripande ekonomi- och lokalansvarig, Visma i Sverige.

Byggnationen av Citygate pågår för fullt. Kontorshuset kommer att bli 36 våningar högt, motsvarande 144 meter, och får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Projektet tar ett omfattande socialt ansvar för att motverka utanförskap och främja sysselsättning. Aktiviteter som till exempel samarbeten med skolor, läxhjälp och mentorskap är redan i full gång.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige