Image
Areim och SEB Trygg Livs förslag till utveckling av Trygg Hansa-huset.
Areim och SEB Trygg Livs förslag till utveckling av Trygg Hansa-huset. Bild: Manuelle Gautrand/Equator

Vill skapa nytt landmärke på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Areim och SEB Trygg Liv presenterar nu sitt förslag till nya Brädstapeln 13 & 16 på Kungsholmen (Trygg Hansa-huset).
Publicerad den 6 April 2016

- Vi är stolta över vårt förslag med utmanande och progressiv arkitektur som tillför Stockholm ett nytt landmärke, säger Erik Ullsten projektansvarig på Areim.

Den 14 april behandlar stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad förslaget om utställning för projektet Brädstapeln 13 & 16 på Kungsholmen. Förslaget har tagits fram i nära samarbete mellan fastighetsägarna och Stadsbyggnadskontoret. Tidigare har två programsamråd genomförts i syfte att samla in synpunkter från remissinstanser och andra som berörs av förändringar i kvarteret.

Förslaget har tagits fram av den franska arkitekten Manuelle Gautrand i samarbete med det svenska arkitektkontoret Equator.

- Vi vill lyfta byggnaden genom att ge den en profil och struktur som lämnar avtryck i Stockholms stadssilhuett. Trygg Hansa-huset är en modernistisk klassiker, det krävs en påbyggnad av högsta arkitektonisk kvalitet för att förvalta husets arv, samtidigt som den anpassas till stadens nya behov, säger Manuelle Gautrand.

Förslaget innebär bland annat att paviljongen får en ny funktion genom en restaurang med spännande matkoncept samt en ingång till ett helt nytt nedre plan med matmarknad, handel och nöje. Holger Bloms park ska renoveras med omsorg och ge möjlighet till samtal, arbete, lunch och kafferast.

Förslaget innebär också att nya kontorsytor ska skapas som möter en ny generations krav på funktion och design. Med gröna terrasser och en ny restaurang med utsikt över staden skapas också en mer offentlig plats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Söderlundh: Så slår coronakrisen mot fastighetsmarknaden

Bostäder Coronakrisen har slagit till med full kraft och med den följer stor osäkerhet framöver för många branscher. I en intervju med Fastighetssverige berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh om vilka segment som krisen kan slå hårdast mot och varför det samtidigt finns en starkt motståndskraft på den svenska fastighetsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY