Vill du utveckla framtidens Göteborg?

Bolag Göteborg är en av Nordens mest expansiva städer. När staden växer förvandlas Gamlestaden till en av stadens attraktivaste stadsdelar. I den nya expansionen finns nu en projektfastighet som ägs av JH Fastigheter innehållandes bostäder, kontor och handel tillgänglig för den som vill vara med och skapa framtiden innerstads-Göteborg.
– Det är ett av Göteborgs mest spännande projekt, säger Michael Johansson på MIKE Kommersiella Fastigheter, som tillsammans med Fredrik Wistrand har säljuppdrag för fastigheten.

Skicka till e-post

Göteborg ska växa med nära en tredjedel till 2035 och göra plats för 150 000 nya invånare och bygga 80 000 nya bostäder och arbetsplatser. I den utvecklingen spelar Gamlestaden en central roll. Från att ha varit en stadsdel dominerad av industrier växer en ny blandstadsdel fram. Ett nytt resecentrum är redan på plats och invigt och runtom i stadsdelen utvecklas nya delar av handel, bostäder och service. I takt med att det nya Gamlestaden växer fram binds stadsdelen än mer ihop med centrala Göteborg för att i framtiden utgöra en självklar del av innerstaden. Redan i dag nås Gamlestaden på fem minuter med spårvagn från centralstationen.

Den som vill vara med och utveckla den expansiva stadsdelen har nu chansen. Angränsande till Slakthusområdet och nya resecentrum finns en projektfastighet som i dag består av 5 500 kvadratmeter kommersiella ytor.

I ett Göteborg som står inför stora omvandlingar är inte bara Gamlestaden attraktivt som en ny central stadsdel, det är också en av de utvecklingsdelar som kommit längst i sitt infrastrukturarbete.

– Gamlestaden är den stadsdelen som kommer att vara klar först. Resecentrum är redan klart och när tunneln bli färdig är stadsdelen intakt vad gäller infrastrukturen. Det kommer fortfarande att byggas men det kommer inte vara så belastat av infrastrukturprojekt som övriga staden, säger Fredrik Wistrand och tillägger: – Det kommer bli en otroligt spännande stadsdel. Man ser redan nu en häftig utveckling med stora värdestegringar.

Fastigheten ägs av JH Fastigheter som anlitat MIKE Kommersiella Fastigheter att sköta försäljningen. Hos MIKE Kommersiella Fastigheter återfinns en lika tajt som meriterade grupp med lokal expertis. Teamet drev tidigare Swedbank Kommersiella Fastigheter i västra Sverige men valde i början av 2018 att fortsätta under egen flagg som ett fristående och oberoende varumärke.

– Syftet med MIKE är att det är lite personligare, vi tog med oss allt som var bra men gör det ännu bättre. Det är högt i tak och vi är transparenta med vad vi gör, säger Michael Johansson. – De affärer vi har gjort har mycket varit återkommande affärer för kunder som återvänder. Vi är gärna med och gör en resa med våra kunder – men vi har inte nischat in oss mot något specifikt utan tar in alla typer av projekt.

– Det är en utvecklingsfastighet där det är planerat för framförallt bostäder och kontor men även handel, drygt 25 000 kvadratmeter BTA skall utvecklas tillsammans med Castellum som äger grannfastigheten, berättar Michael Johansson och Fredrik Wistrand, transaktionsrådgivare på MIKE Kommersiella Fastigheter, och som är ansvariga för uppdraget.

– Det här är ett projekt som passar såväl någon av de traditionella utvecklarna som någon uppstickare.

Läs mer om projektet här.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige
Cecilia Nebel och Ingemar Rindstig leder Fastighetsmarknadsdagen Skåne den 22 augusti.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne: Bocka för 22 augusti!Karlstad.

Randviken säljer för 700 miljoner i KarlstadÅsa Henninge.

Akademiska Hus rekryterar Åsa HenningeVästprojekt växer på Ringön.

Västprojekt ökar i snabb taktUlrika Hallengren.

Wihlborgs bygger nytt till Region SkåneForumkvarteret i Uppsala.

Atrium Ljungberg hyr ut i ForumkvarteretIntea hyr ut på Campusområdet i Östersund.

Intea hyr ut på Campusområdet i ÖstersundSkanska bygger studentbostäder i Göteborg för SGS.

Skanska bygger studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Nockebyn.

Aros byggstartar NockebynHoly Greens öppnar Hyllie.

Holy Greens öppnar nytt i Hyllie+ Plus
Peter Strand.

Strand: "Vi blev överösta av erbjudanden"Årets Unga Fastighetskvinna 2018: Kerstin Lindberg Göransson, juryledamot och vd för prissponsorn Akademiska Hus, 2018 års vinnare Sonja Ståhl och juryordföranden Kristina Alvendal.

Årets Unga Fastighetskvinna: Tre veckor kvar att nomineraHumlegården köper hotellfastigheten Dykaren 33 i centrala Stockholm.

Humlegården köper i centrala StockholmVectura uppför vård- och omsorgsboende i Eskilstuna.

Vectura uppför vård- och omsorgsboende i EskilstunaJohan Skoglund.

JM köper mark på EkeröSveafastigheter, med Per Wallgård som fastighetschef, bygger Cykelkungen i Uppsala.

Sveafastigheter bygger unikt cykelboendeFortsatt inbromsning inom lokalbyggandet första kvartalet 2019.

Fortsatt inbromsning inom lokalbyggandet under första kvartaletAnna Lundström.

Anna Lundström blir Lulebos administrativa chefSchneider Electric fördjupar samarbetet med KTH Live-In Lab genom centrumbildning.

Schneider Electric går in som partner i KTH Live-In LabVictoria Park, med Per Ekelund som vd, avser lösa in bolagets obligationslån.

Victoria Park löser in obligationslån
Se fler nyheter