Vill du utveckla framtidens Göteborg?

Bolag Göteborg är en av Nordens mest expansiva städer. När staden växer förvandlas Gamlestaden till en av stadens attraktivaste stadsdelar. I den nya expansionen finns nu en projektfastighet som ägs av JH Fastigheter innehållandes bostäder, kontor och handel tillgänglig för den som vill vara med och skapa framtiden innerstads-Göteborg.
– Det är ett av Göteborgs mest spännande projekt, säger Michael Johansson på MIKE Kommersiella Fastigheter, som tillsammans med Fredrik Wistrand har säljuppdrag för fastigheten.

Skicka till e-post

Göteborg ska växa med nära en tredjedel till 2035 och göra plats för 150 000 nya invånare och bygga 80 000 nya bostäder och arbetsplatser. I den utvecklingen spelar Gamlestaden en central roll. Från att ha varit en stadsdel dominerad av industrier växer en ny blandstadsdel fram. Ett nytt resecentrum är redan på plats och invigt och runtom i stadsdelen utvecklas nya delar av handel, bostäder och service. I takt med att det nya Gamlestaden växer fram binds stadsdelen än mer ihop med centrala Göteborg för att i framtiden utgöra en självklar del av innerstaden. Redan i dag nås Gamlestaden på fem minuter med spårvagn från centralstationen.

Den som vill vara med och utveckla den expansiva stadsdelen har nu chansen. Angränsande till Slakthusområdet och nya resecentrum finns en projektfastighet som i dag består av 5 500 kvadratmeter kommersiella ytor.

I ett Göteborg som står inför stora omvandlingar är inte bara Gamlestaden attraktivt som en ny central stadsdel, det är också en av de utvecklingsdelar som kommit längst i sitt infrastrukturarbete.

– Gamlestaden är den stadsdelen som kommer att vara klar först. Resecentrum är redan klart och när tunneln bli färdig är stadsdelen intakt vad gäller infrastrukturen. Det kommer fortfarande att byggas men det kommer inte vara så belastat av infrastrukturprojekt som övriga staden, säger Fredrik Wistrand och tillägger: – Det kommer bli en otroligt spännande stadsdel. Man ser redan nu en häftig utveckling med stora värdestegringar.

Fastigheten ägs av JH Fastigheter som anlitat MIKE Kommersiella Fastigheter att sköta försäljningen. Hos MIKE Kommersiella Fastigheter återfinns en lika tajt som meriterade grupp med lokal expertis. Teamet drev tidigare Swedbank Kommersiella Fastigheter i västra Sverige men valde i början av 2018 att fortsätta under egen flagg som ett fristående och oberoende varumärke.

– Syftet med MIKE är att det är lite personligare, vi tog med oss allt som var bra men gör det ännu bättre. Det är högt i tak och vi är transparenta med vad vi gör, säger Michael Johansson. – De affärer vi har gjort har mycket varit återkommande affärer för kunder som återvänder. Vi är gärna med och gör en resa med våra kunder – men vi har inte nischat in oss mot något specifikt utan tar in alla typer av projekt.

– Det är en utvecklingsfastighet där det är planerat för framförallt bostäder och kontor men även handel, drygt 25 000 kvadratmeter BTA skall utvecklas tillsammans med Castellum som äger grannfastigheten, berättar Michael Johansson och Fredrik Wistrand, transaktionsrådgivare på MIKE Kommersiella Fastigheter, och som är ansvariga för uppdraget.

– Det här är ett projekt som passar såväl någon av de traditionella utvecklarna som någon uppstickare.

Läs mer om projektet här.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Mer från Fastighetssverige
Ann-Marie Nilsson (C), Kommunstyrelsens ordförande, Fredrik Jutnäs, ägare och affärsutvecklare, Catorce, Ilan De Basso (S), kommunalråd i Jönköping och Per Gawelin, vd, Castellum region Mitt  möts i panelsamtalet.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Tung panel om de stora framtidsfrågorna+ Plus
Staffan Ingvarsson.

Därför går Staffan Ingvarsson till Stockholm Business Region+ Plus
Petter Boström, vd för Perol, bygger domstolshus i Hudiksvall.

Lokal trio bygger domstolshusHeba, med Patrik Emanuelsson som vd, säljer för 465 miljoner kronor, bland annat i Vällingby.

Heba säljer för 465 miljoner kronorIlija Batljan.

SBB köper av HöganäshemSvenska Hus hyr ut i Malmö.

Svenska Hus hyr ut i MalmöAnders Bodin hyr ut på Alviks torg.

Anders Bodin hyr ut på Alviks TorgSverker Källgården och Patrick Gylling.

Cibus fortsätter öka i FinlandFastighetssverige PLAY


Branschguiden

BJC bli ny delägare i Wellbo. Deras första gemensamma projekt blir i Oskarshamn.

BJC blir delägare i WellboWihlborgs bygger nytt för Mildef i Helsingborg.

Wihlborgs bygger nytt i HelsingborgGöteborg.

BRG: Göteborgsregionen går fortsatt starkt trots internationella orosmolnKvarteret Verkstan.

Vricon tar steget in i nya EbbeparkRED och Peritas utvecklar Östra Birsta i Sundsvall.

Elgiganten och Jysk till Östra BirstaTrondheim.

JM köper i TrondheimJan Persson.

Kilenkrysset köper Fogdö skola+ Plus

Balders tungviktare om Erik Selin, miljardsatsningarna och hur han upptäckte Hagalund+ Plus

Breddade nischen – rusade på börsenSven-Olof Johansson, Biljana Pehrsson och Bo Wikare diskuterar Göteborgsmarknaden på framtidsseminariet Göteborg 400+ den 21 maj.

GBG 400+ – "Stockholmspanelen" om Göteborg på lång sikt+ Plus
Jonas Grandér, Jan-Erik Höjvall.

Så ska Nordika göra Amasten till en börsraket+ Plus
Många fallgropar i coworking-avtalen.

Otydliga avtal inom coworking – advokaten varnar för rättstvister
Se fler nyheter