Image

Viktigt steg taget för nya Karolinska

STADSUTVECKLING Kommunstyrelsen i Solna har nu tagit ytterligare ett steg mot förverkligandet av det nya Karolinska. Planen är att det ska bli ett av världens främsta life science-områden.
Publicerad den 27 Februari 2008

Planerna för Karolinska-området i Solna är mycket omfattande. Här ska näringsliv och universitet kunna växa och bli världsledande inom forskning, utbildning och företagande inom life science-området.

Tunnelbanan planeras att förlängas till Karolinska-området och på Stockholmssidan kompletteras med bostäder.

- Det finns ingen annan plats i Sverige där förutsättningarna för framtidens världsledande forskning, företagsutveckling och företagsetablering är lika goda. Området får nu alla förutsättningar att utvecklas till en levande vetenskapsstad med en attraktiv miljö som drar till sig de mest kompetenta personerna och de mest framgångsrika företagen i världen, säger Lars-Erik Salminen, kommunstyrelsens ordförande.

- Detta blir en viktig och spännande entré till Solna och utbyggnaden av Karolinska
kommer att stärka stadens varumärke och ytterligare sätta Solna på världskartan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige