Image

Victoria Park rekryterar ny fastighetschef

Bolag Victoria Park har rekryterat Ola Svensson som ny fastighetschef. Han kommer närmast från Stena Fastigheter, där han varit fastighetschef de senaste tre åren. Ola Svensson kommer att ingå i koncernledningen och tillträda sin nya roll senast den 27 juni. Nuvarande fastighetschef Per Ekelund har utsetts till vd för Victoria Park från och med 25 april.
Publicerad den 5 April 2018
Ola Svensson, tillträdande fastighetschef på Victoria Park. Bild: Victoria Park
Ola Svensson, tillträdande fastighetschef på Victoria Park.

– Det är mycket glädjande att kunna presentera Ola Svensson som vår nya fastighetschef. Han har en lång erfarenhet och gediget kunnande om fastighetsbranschen, inte minst vad avser drift och förvaltning. Vi har tidigare arbetat tillsammans på Akelius och jag känner honom därmed väl, vilket borgar för en friktionsfri överlämning. Ola kommer att bli en viktig faktor i vår fortsatta expansion, säger Victorias Parks tillträdande vd Per Ekelund.

Ola Svensson, född 1972, har varit fastighetschef på Stena Fastigheter de senaste tre åren. Dessförinnan har han varit regionchef på Rikshem i tre år samt haft ledande befattningar i bostadsfastighetsbranschen, bland annat inom MKB och Akelius Fastigheter. Han är även styrelseledamot i Fastighetsägarna Syd samt ledamot i Hyresnämnden.

– Det känns mycket stimulerande att tillträda rollen som fastighetschef i Victoria Park. Bolaget har på relativt kort tid byggt upp ett betydande fastighetsbestånd i ett segment med stor förädlingspotential. Affärsmodellen är bevisad och jag ser fram emot att vara en del i den fortsatta expansionen samt verka för en effektiv förvaltning och hållbar utveckling av fastighetsbeståndet, säger Ola Svensson tillträdande fastighetschef.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige