Image
Victoria Park bygger 46 nya lägenheter i Lövgärdet.
Victoria Park bygger 46 nya lägenheter i Lövgärdet. Bild: Comotion AB

Victoria Park bygger 46 nya lägenheter i Lövgärdet

Bostäder Nu är bygget av 46 hyreslägenheter i Lövgärdet, Angered igångsatt. Projektet Solfjädern är en förtätning på befintlig fastighet med beräknad inflyttningsstart hösten 2021.
Publicerad den 7 November 2020

Hampus Magnusson, Kommunalråd i Göteborgs Stad, Magnus Rudén, Tm2 och Glenn Malmberg, Regionchef Victoria Park hjälptes åt med det första spadtaget. När bygget sattes igång var många representanter från Göteborg Stad respektive lokala samhällsaktörer på plats för att fira.
– Idag är en milstolpe satt för att bygga ett vackert tryggt och sammanhållet Lövgärdet. En oerhört viktig satsning för både Lövgärdet, Angered och hela Göteborg, säger Hampus Magnusson, Kommunalråd M med ansvar för stadsutveckling i Göteborgs Stad.

Victoria Park har sedan 2015 ägt fastigheterna i Lövgärdet, som för närvarande består av 1 300 lägenheter och kommersiella lokaler som i huvudsak innefattar ett vårdboende och en skola som båda är uthyrda till Göteborgs Stad på långa avtal. Victoria Park använder en byggrätt på fastigheten för att förtäta området med ytterligare 46 hyreslägenheter. Byggstart påbörjas nu i november med beräknad inflyttningsstart hösten 2021. Husen byggs av Tm2 i samarbete med Derome.
– Vi är riktigt glada över att kunna förstärka vårt hållbara förvaltningsarbete här i Göteborg med ett tillskott på 46 nya lägenheter. Genom att rusta upp fastigheterna, både inne och ute, fortsätta med vårt bosociala arbete och skapa fler bostäder gör vi våra bostadsområden ännu mer attraktiva, säger Glenn Malmberg, Regionchef Victoria Park AB.
– För oss är det extra intressant att arbeta i projekt med helhetssyn, där man tar hänsyn till området och de boende. Det är därför roligt att vi har ett så gott samarbete med Victoria Park och att vi tillsammans får möjlighet att ytterligare utveckla stadsdelen. Vi renoverar idag största delen av Victoria Parks bestånd i Göteborg och är väl inarbetade i Lövgärdet, säger Magnus Rudén från Tm2.
– För att ytterligare lyfta området ska vi omvandla Lövgärdets centrum till en inbjudande och trygg mötesplats för alla Lövgärdesmedborgare och besökare. Projektet planeras att starta efter årsskiftet med invigning nästa sommar. Centrumet kommer därmed stå klart när det är inflyttningsdags i Solfjädern, fortsätter Glenn Malmberg.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige