Image

Vice vd:n lämnar Kungsleden

Karriär Anders Kvist har beslutat att efter nästan sex år på Kungsleden lämna sin tjänst som CFO och vice vd för att efter sommaren tillträda en anställning på Finansinspektionen som senior rådgivare till Generaldirektören.
Publicerad den 23 Februari 2018

– Att lämna Kungsleden har inte varit ett enkelt beslut. Det har varit mycket givande att under nästan sex år jobba med Biljana Pehrsson och övriga kollegor i transformationen av Kungsleden. Bolaget har nu en attraktiv fastighetsportfölj och en solid balansräkning. Jag är övertygad om att Kungsledens strategi är rätt och att bolaget har alla förutsättningar att uppnå goda resultat. Mitt motiv för att lämna Kungsleden handlar om en personlig önskan att med mina finansmarknadserfarenheter bidra till ett bättre och stabilare finansiellt system i Sverige, säger Anders Kvist.

– Anders Kvist har spelat en avgörande roll i Kungsledens omvandling under de senaste sex åren. Det är mycket tråkigt för oss att Anders lämnar men han har byggt upp en stark ekonomi- och finansfunktion som nu står redo att ta över. Kungsledens styrelse och jag vill tacka Anders för hans mycket förtjänstfulla insatser och önska honom all lycka när han går över till Finansinspektionen, säger Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden.

Anders Kvist fortsätter som CFO och vice VD över bokslutet för det andra kvartalet 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige