Image

Vellingebostäder bygger hyreslägenheter i Ingelstad

Bostäder Totalt ska det byggas 80 hyreslägenheter strax öster om den nya tågstationen. Första etappen påbörjas nästa år, och inflyttning är planerad till 2017.
Publicerad den 6 November 2015
Inflyttning planeras till år 2017. Bild: Stadstudio
Inflyttning planeras till år 2017.

Vellingebostäder vann en markanvisningstävling i västra Ingelstad i början av sommaren och projekteringen pågår nu för fullt.

– Området har ett stationsnära, attraktivt läge. I dag har vi 13 mindre lägenheter mitt i byn och omsättningen är obefintlig. Det känns därför riktigt bra att kunna erbjuda tvåor, treor och fyror med villakänsla och rimlig hyra för hushåll från en till fem personer. Detta skapar en trivsam mix av hyresgäster, säger Anders Larsson, vd för Vellingebostäder.

I första etappen byggs 20 marklägenheter med egen trädgård och lika många etagelägenheter med hög takhöjd i en del av bostaden.

Till området har arkitekterna på Stadstudio hämtat inspiration i de gamla skånska gårdarna med en gemensam gårdsplan med både privata och gemensamma mötesplatser, entréer, förråd och integrerade parkeringsplatser. Det stationsnära läget, samt att det planeras för bilpool, reducerar dessutom behovet av bil i området.

Västra Ingelstad som i dag har cirka 700 invånare kommer, i kommunens översiktsplan som ligger till år 2050, att växa med 2800 personer.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY