Image

Veidekke vinnare i ramavtalsupphandling med Specialfastigheter

Bolag Veidekke vann ramavtal med Specialfastigheter med målet att uppnå effektiv byggnation för en långsiktig och hållbar förvaltning av Specialfastigheters aktuella fastighetsbestånd.
Publicerad den 27 November 2018

Ramavtalet avser entreprenader mellan fem och 100 miljoner kronor med en kontraktsperiod fram till oktober 2020 innehållandes en option på förlängning med tre år. Specialfastigheter, som är ett statligt fastighetsbolag, planerar 150–200 projekt årligen till en uppskattad summa på cirka fyra miljarder kronor. Ramavtalet är uppdelat i fyra zoner där Veidekke ingått avtal i tre zoner
– Det är med stor entusiasm vi ser fram emot ett långt och givande samarbeta med Specialfastigheter. Veidekke har genom sin involveringsstrategi utarbetade metoder för effektiva processer och strategiskt samarbete med fokus på organisation och teknik. Genom involvering tar vi tillvara på allas kunskap och erfarenhet och når maximal effektivitet och kvalitet samt får säkra byggen, säger Ulf Sterner, regionchef på Veidekke.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige