Image

Veidekke utser ny HR-chef

Bolag I december kliver Helena Karlsson på rollen som HR-chef för Veidekke i Sverige där hon kommer att vidareutveckla HR, HMS och Hållbarhetsarbetet. Hon får plats i ledningen för Veidekke i Sverige.
Publicerad den 1 November 2018
Helena Karlsson. Bild: Veidekke
Helena Karlsson.

Helena Karlsson har lång erfarenhet av att arbeta inom bygg- och fastighetsbranschen från såväl Skanska som NCC, och då framför allt inom bostads- och fastighetsutveckling. Hon har även arbetat som HR-chef inom tågindustrin på Bombardier Transportation.
Senast kommer hon från Wise Consulting där hon arbetat med ledar-, team- och verksamhetsutveckling samt interim uppdrag inom HR och hållbarhet för olika företag och branscher så som tex; Ellevio, Tellox, ABT Bolagen, Mälaren Hästklinik, Bukowskis med flera.
– Jag har känt en viss längtan tillbaka till bygg- och bostadsbranschen och när Veidekkes tjänst dök upp kändes det som en perfekt matchning. Veidekke är en spännande koncern i tillväxt, med tydliga framtidsambitioner och starka, humana värderingar som jag sympatiserar med, säger Helena Karlsson.
– Våra medarbetare, deras hälsa och säkerhet, tillsammans med vår gemensamma inverkan på framtidens miljö och samhälle är grundläggande för Veidekkes verksamhet. Med Helenas gedigna erfarenhet och personliga egenskaper ser jag fram emot nästa steg i utvecklingen av våra tre H:n; HR, HMS och Hållbarhet, berättar Jimmy Bengtsson, vd för Veidekke Sverige.

Kristin Linus som har ansvarat för HR, HMS och Hållbarhet på Veidekke i Sverige har valt att lämna Veidekke då hon önskar lägga mer tid på sin familj och Almas Fond, en ideell organisation som hon har varit med och grundat.
– Kristin har på ett mycket uppskattat sätt starkt bidragit till Veidekke Sveriges positiva utveckling de senaste åren. Kristin avslutar sin tid på Veidekke med att nomineras till utmärkelsen "Årets HR-chef" som delas ut av tidningen Chef. Priset har som mål att belöna en HR-chef som moderniserat arbetet på ett sätt som lyft organisationen, motiverat medarbetarna och skapat förändring. Jag önskar Kristin all lycka och håller tummarna för att hon och Veidekke kammar hem priset, säger Jimmy Bengtsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige