Image

Veidekke satsar på VDC

Bolag Veidekke ändrar i organsationen för att göra större satsning på Virtual Design and Construction (VDC) och projektstyrning.
Publicerad den 30 November 2018
Joakim Örn och Emil Augustsson. Bild: Veidekke
Joakim Örn och Emil Augustsson.

Joakim Örn, tidigare VDC-ansvarig för Veidekkes byggverksamhet, får en ny roll och kommer från och med nu leda Veidekkes arbete med att utveckla och implementera arbetssätt och verktyg inom projektstyrning och hur detta sömlöst ska integreras med VDC.
– Det ska bli riktigt spännande och utvecklande att få dessa två så viktiga områden att vara ännu mer integrerade. Det finns stora utmaningar att lösa längs vägen, men potentialen är enorm. Det företag som verkligen lyckas åstadkomma detta kommer har ett avsevärt försprång, säger Joakim Örn, projektstyrningsansvarig.
Ny i rollen som VDC-ansvarig för Veidekkes byggverksamhet blir Emil Augustsson, som närmast kommer från BIM-object. Han kommer tillföra spetskompetens kring BIM och hur Veidekke ska jobba för att skapa ett obrutet informationsflöde (digitala tvillingar).
– Projektstyrning och VDC är affärskritiska områden för oss och ambitionen har alltid varit att dessa ska gå hand i hand. Nu skapar vi också rätt organisatoriska förutsättningar för att detta ska kunna hända på riktigt! säger, Emile Hamon, verksamhetsutvecklingschef för Veidekke i Sverige.

Veidekke har med sin lean-inspirerade involveringsfilosofi lagt stort fokus på att skapa ökad effektivitet och bättre lösningar runt om i verksamheten. Redan 2008 etablerade man dessutom ett tätt samarbete med Stanford University inom VDC och är i dag den aktör som har flest VDC-certifierade medarbetare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige