Image

Veidekke köper loss projekt av Coop

Transaktioner Veidekke Bostad och Coop Fastigheter har sedan 2010 arbetat med en detaljplan i Högdalens Centrum kring 400 lägenheter. Veidekke har nu köpt Coops andel om 200 byggrätter och planerar att byggstarta till hösten. Värdet i affären uppgår till 146,3 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Februari 2015
Veidekke bygger 400 lägenheter i Högdalen. Bild: Veidekke
Veidekke bygger 400 lägenheter i Högdalen.

Veidekke Bostad och Coop Fastigheter har sedan 2010 tillsammans arbetat med att ta fram en detaljplan för bostäder i kvarteret Branddörren, i direkt anslutning till Högdalens Centrum.

I dag ligger den sedan länge nedlagda skolbyggnaden på fastigheten. Omvandlingen innebär att den gamla skolbyggnaden kommer att rivas medan den före detta matsalen, byggnaden som inrymmer Fria Teatern, kommer att bevaras.

Samarbetet mellan Veidekke och Coop har genomförts i ett till 50 procent vardera samägt utvecklingsbolag. Veidekke har per den 15 januari förvärvat Coops andel om 200 byggrätter motsvarande ett försäljningsvärde till slutkund om cirka 600 miljoner kronor.

Planen för området har vunnit laga kraft och Veidekke påbörjar nu detaljplanering för utbyggnaden av bostadskvarteret. Projektet innehåller totalt cirka 400 bostadsrätter fördelat på fem lägre och tre högre hus med ett försäljningsvärde om 1 200 miljoner kronor. Byggstart är planerad till hösten 2015.

- Vi kommer att genomföra utbyggnaden i etapper och planerar att starta försäljningen av den första etappen om ca 60 lägenheter redan före sommaren, säger Lina Brantemark, affärsutvecklare på Veidekke.

- Genom vårt projekt på 400 nya bostäder vill vi förverkliga många bostadsdrömmar och samtidigt bidra till en positiv vidareutveckling av Högdalens Centrum, säger Lina Brantemark.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige