Image
Veidekke bygger i Veddesta.
Veidekke bygger i Veddesta. Bild: Veidekke

Veidekke förvandlar industriområde till stad i Barkarby

Bostäder Veidekkes 7 kvarter ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.
Publicerad den 31 Mars 2020

Järfälla kommun tecknar avtal med Veidekke Eiendom AB för utveckling av sju kvarter om totalt 104 000 kvadratmeter i Barkarby. Kvarteren ligger i Veddesta industriområde som ska förvandlas till en upplevelserik stadsmiljö, granne med en av regionens starkaste noder för kollektivtrafik med tunnelbana, buss, pendeltåg och regionaltåg i direkt anslutning till varandra.

– Jag är glad att Veidekke Eiendom ser stor potential i det här området i Barkarby. Inom några år kommer det att ha ett fantastiskt läge granne med Stockholmsregionens nya nod för kollektivtrafik med tunnelbana, regionaltåg, buss och pendeltåg i direkt anslutning till varandra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Exploateringsavtalet mellan Järfälla och Veidekke Eiendom omfattar sju kvarter om totalt 104 000 kvadratmeter BTA som ger möjlighet till 1 200 bostäder, i huvudsak bostadsrätter, kommersiella lokaler och hotell och en förskola med sex avdelningar.

– Jag är väldigt nöjd över avtalet med Veidekke Eiendom och att de vill vara med på resan att utveckla Veddesta industriområde till en av Sveriges mest intressanta, dynamiska och upplevelserika platser, säger Nikoletta Josza (L), kommunalråd med ansvar för byggnation.

Just nu pågår förberedande arbeten och rivning av gamla Veddesta centrum. Preliminär byggstart för det första kvarteret är hösten 2020, under förutsättning att detaljplanen vinner laga kraft sommaren 2020.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att få utveckla Veddesta industriområde tillsammans med Järfälla kommun. Det finns en oerhört stor potential i området och vi är övertygade om att läget, i kombination med de nya kommunikationsmöjligheterna, kommer att bidra till att vi kan skapa en stadsmiljö som blir intressant för hela Stockholmsregionen, säger Mårten Othérus, Affärsutvecklingschef Veidekke Eiendom.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige