Image

Veidekke fokuserar på produktivitet

Karriär Veidekke tillsätter en ny roll i Sverigeledningen, med fokus på produktivitet: Emile Hamon blir ny chef för verksamhetsutveckling på Veidekke Sverige.
Publicerad den 22 November 2017
Emile Hamon. Bild: Veidekke
Emile Hamon.

Överhettning och brist på arbetskraft i byggbranschen är numera välbekanta teman i media. Upprepade gånger har vi kunnat läsa rubriker om höga byggkostnader, långa byggtider och en alltför låg produktivitetsutveckling.

- Byggbranschen har haft en betydligt högre kostnadsutveckling än övriga branscher. Med en ränta i botten talar det mesta för att kundernas betalningsvilja kommer att plana ut. När investeringskalkylerna inte går ihop och internationell konkurrens knackar på dörren blir situationen ohållbar, säger Jimmy Bengtsson, vd för Veidekke Sverige. Det är hög tid att ta klivet in i framtidens byggbransch - och på riktigt lyckas förena ökad produktivitet med ökad kundanpassning. För en sak är säker. Om inte vi förändrar byggbranschen kommer någon annan att göra det åt oss.

Veidekke har länge jobbat med produktivitetsfrågan. Med sin lean-inspirerade involveringsfilosofi och ”kollektiv intelligens” som mål, läggs stort fokus på att skapa ökad effektivitet och bättre lösningar runt om i verksamheten. Redan 2008 etablerade man dessutom ett tätt samarbete med Stanford University inom VDC (Virtual Design and Construction) och är idag den aktör som har utbildat flest VDC-certifierade medarbetare.

En av de medarbetare som varit drivande i utvecklingen av såväl VDC som involveringsmetodiken är Emile Hamon, som nu tillträder en ny roll som chef för Verksamhetsutveckling på Sverigenivå. Hans uppdrag är att öka Veidekkes konkurrenskraft genom fokus på produktivitetsfrågor som till exempel VDC, digitalisering, involvering, projektstyrning, produktutveckling, logistik, resursanvändning och affärsmodeller.

- Det känns väldigt spännande och utmanande att få bidra till Veidekkes ökade produktivitet och konkurrenskraft. Vi, som många andra aktörer, har en stor utvecklingspotential men redan idag ligger Veidekke i framkant inom flera områden som till exempel Lean, involvering, VDC, projektstyrning och plattformar, säger Emile Hamon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige