Image
Veidekke får bygguppdrag av Svenska Vårdfastigheter/KIAB i Helsingborg.
Veidekke får bygguppdrag av Svenska Vårdfastigheter/KIAB i Helsingborg. Bild: Svenska Vårdfastigheter

Veidekke får bygguppdrag i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg har fått i uppdrag av Svenska vårdfastigheter/KIAB om att bygga vårdboende med 70 platser, samt 35 hyresrätter och kommersiella lokaler i Helsingborg.
Publicerad den 8 Mars 2019

Projektet är en totalentreprenad med en ordersumma på 164 miljoner kronor.

Projektet består av 10 000 kvadratmeter fördelat på 80 stycken vårdboendelägenheter, sex stycken LSS, 22 stycken hyresrätter och gym. Husen är formade i ett sammanhängande slutet kvarter i 3-5 plan med ett ovanjordsgarage på bottenplan.

– Vi är mycket glada över förtroendet och fortsatt samarbete med Svenska vårdfastigheter/KIAB. Här har vi möjlighet att jobba på det sätt vi vet fungerar bäst, i samverkans med fokus på involvering. Vi kommer att ställa högre krav på VDC-arbetet och 3D-modellen för att fullt ut kunna använda den i produktionen för att leverera med högsta kvalitet. Som ytterligare digitalt hjälpmedel kommer vi att använda Dalux för ett obrutet kommunikationsflöde genom projektets alla steg, säger Christoffer Asplund, projektchefchef på Veidekke Bygg Syd.

Byggstart sker i mars och projektet planeras vara klart sommaren 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige