Image

Veidekke bygger åt HSB Göteborg

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg Väst har fått i uppdrag av HSB Göteborg att bygga 70 bostadsrättslägenheter i Flatås, Göteborg. Kontraktet är värt cirka 82 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Mars 2015
Veidekke bygger åt HSB Göteborg i Flatås. Bilden illustrerar baksidan. Bild: Veidekke
Veidekke bygger åt HSB Göteborg i Flatås. Bilden illustrerar baksidan. Så här kommer det att se ut framifrån. Bild: Veidekke
Så här kommer det att se ut framifrån.

Förberedelserna för bygget, som är en totalentreprenad, är påbörjade och spaden sätts i backen i april 2015 med avsikt att huset ska stå färdigt för inflyttning i december 2016.

De 70 lägenheterna i Brf Famnen ska bestå av 1-3 rum och kök med fokus på ettor och tvåor.

Bostäderna kommer att ligga längs Synhållsgatan i Flatås Göteborg och bli mellan fem och sju våningar höga. Huset är ett lamellhus med fyra trapphus. Byggnaden får fasader i tegel och skivmaterial.

Björn Bergsten, projektledare nyproduktion på HSB:

-HSB har under en längre tid lärt känna Veidekke och deras involverande arbetssätt där projektering med Byggnadsinformationsmodellering, så kallad BIM-projektering, är en central del. I en BIM-modell skapas en virtuell modell av verkligheten där arkitekt, konstruktör, el- och VVS-projektörer med flera ritar in sin information. I modellen samlas och organiseras all information från en byggnads livscykel. Den används till exempel för att eliminera kollisioner mellan installationer i byggnaden samt för att beräkna materialåtgång och koppla detta till kostnadskalkyler. Arbetsmetoden BIM syftar till att eliminera informationsglappen under byggprocessen.

– Detta ser vi kan bidra till ett bra projekt. När Veidekke även uppfyllde de krav och förväntningar vi ställer för byggnationen av HSB Brf Famnen föll valet på dem som entreprenör. Brf Famnen blir en bostadsrättsförening med hög kvalitet byggd i fina material i en vacker levande natur med närhet till stadens puls, säger Björn Bergsten.

Mattias Bylerius, arbetschef Veidekke Bygg Väst:

-Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet av HSB att bygga Brf Famnen. Projektet har projekterats i VDC/BIM där ICE-mötena varit en viktig del. Vi involverar alla aktörer redan från start vilket kortar tiden mellan fråga och svar. Det blir fokus på helheten och skapar goda förutsättningar för den kommande produktionen. Resultatet blir högre lönsamhet, bättre kvalitet, färre olyckor och stora tidsvinster, säger Mattias Bylerius.

Brf Famnen är tänkta att passa många olika familjekonstellationer och har antingen balkong eller uteplats i västerläge med skön kvällssol. På innergården finns grillplatser för sommarens härliga utomhusmiddagar, odlingslotter och utegym. I Flatås har du nära till service, nöjen och natur. Shoppa, träna, bada eller njut av naturen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige