Image
Forskaren i Hagastaden.
Forskaren i Hagastaden. Bild: Vectura

Vectura samarbetar med Zengun i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Vectura har tecknat avtal med Zengun avseende projektering och planering av nybyggnationen Forskaren i Hagastaden. Ambitionen från båda parter är att samarbetet fortsätter i en byggentreprenad. Den nya byggnaden kommer att bli ett nytt innovationscenter inom life science och beräknas stå klar för inflyttning årsskiftet 2023-2024.
Publicerad den 25 Augusti 2020

Forskaren kommer att bidra till en vetenskapsstad i världsklass genom att skapa en kreativ mötesplats för talanger och nytänkare inom life science.

Byggnaden kommer att erbjuda 24 000 kvadratmeter flexibla kontor, gemensamma ytor och det senaste inom smart mat och dryck. Gatuplanet kommer vara öppet för allmänheten och erbjuda event, föreläsningar och utställningar som utmanar våra invanda idéer och föreställningar. Här är alla som är nyfikna på och vill veta mer om life science välkomna. Byggnaden ska certifieras enligt Leed platinum och enligt Well.

– Vi är mycket glada över förtroendet att få starta ett samarbete med Vectura kring denna fantastiskt spännande fastighet som inrymmer så stora ambitioner, säger Sture Nilsson, vd, Zengun.

– Med Forskaren vill vi göra det möjligt för företag inom life science att växa genom att skapa kontor som öppnar upp för innovation, kreativitet och kunskapsutbyte. Vi ser därför framemot att inleda ett samarbete tillsammans med Zengun som är en stark lokal aktör med erfarenhet av komplexa byggprojekt med fokus på kontor i Stockholm, säger Petter Ekevärn, projektutvecklingschef på Vectura Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige