Image

Vd-skifte på Coop Fastigheter

Karriär I linje med den renodlingsprocess som inleddes 2013 av KF-koncernen kommer en översyn av Coop Fastigheter att göras. I samband med översynen har Helena Liljedahl utsetts till ny vd för Coop Fastigheter.
Publicerad den 17 April 2015
Helena Liljedahl. Bild: Coop Fastigheter
Helena Liljedahl.

– Det har varit intensiva, lärorika och roliga år tillsammans med fantastiska medarbetare på Coop Fastigheter. Men inför den stundande översynen och kommande förändringar har jag valt att lämna över stafettpinnen, säger Bernt-Olof Gustavsson.
Helena Liljedahl har tidigare varit vd för Coop Butiksfastigheter.

– Det ska bli spännande att leda Coop Fastigheter in i en ny fas. När det gäller planen för avyttringen av fastighetsbeståndet så ligger den kvar som tidigare. Vi prioriterar att göra kloka och värdeskapande affärer i en strukturerad process, säger Helena Liljedahl.

Bernt-Olof Gustavsson kommer dock att fortsatt vara kvar som rådgivare till Coop Fastigheter, men som konsult.

Översynen av Coop Fastigheter syftar dels till att anpassa verksamheten efter de ambitioner som KF har när det gäller fastighetsinnehav, dels efter de behov som Coop Sverige har när det gäller utveckling av butiksnätet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige