Image

Vd lämnar efter 22 år

Karriär Vellingebostäders vd Stephan Björkestrand får gå efter 22 år på sin post. Nu söker Vellinge en, eller två, ersättare.
Publicerad den 30 Mars 2012

– Vi har tagit initiativet, men det handlar inte om någon enskild händelse och det är inte så att Stephan har misskött sitt uppdrag, säger kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, Lars-Ingvar Ljungman (M), till Skånskan.

I stället ska det handla om att kommunens båda fastighetsbolag, Vellingebostäder och Vexab har genomgått stora förändringar.

– Det gör det lämpligt att nu även se sig om efter en ny ledning för bolagen. Uppgiften är så klart att förvalta och sköta det man har samtidigt som verksamheten ska fortsätta att utvecklas för att erbjuda attraktivt boende i kommunen, säger Lars-Ingvar Ljungman.

I nuläget vet inte Ljungman om man kommer att rekrytera en efterträdare, eller om det blir två vd:ar för de båda bolagen.

Björkestrand är kvar som vd under rekryteringsprocessen.

När han slutar får han två årslöner, sammanlagt 2,2 miljoner kronor i avgångsvederlag, enligt Skånskan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Jula-chefen: Många aktörer i detaljhandeln går bra

Bolag Jula slog ett nytt försäljningsrekord i maj och fysiska butiker står för nästan hela omsättningen. Företagets vd Joachim Frykberg förklarar för Fastighetssverige vad som ligger bakom de fortsatta framgångarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY