Image

Vd för kommunalt bostadsbolag sparkas

JURIDIK Leif Stegenius, vd för det allmännyttiga bostadsbolaget Lidingöhem AB, har fått sparken. Stegenius har inte längre styrelsens förtroende.
Publicerad den 2 Februari 2009

Stegenius får sluta med omedelbar verkan, sedan det uppdagats att han gått förbi bostadskön och på så sätt skaffat sig en lägenhet för egen räkning.

- Det uppdagades för ungefär en vecka sedan. Vi fick tips, kan man säga, säger styrelseordförande Björn Samuelson till Fastighetssverige.

Det uppdagades också att Stegelius för Lidingöhems räkning hade anställt sin fru och dotter på sekreterartjänster inom Lidingöhem, och debiterat Lidingöhem genom sitt egna bolag.

- Han kunde inte på ett tillfredsställande sätt redogöra för vilket arbete de ska ha utfört, säger Samuelsson.

Stegelius har varit vd för Lidingöhem sedan 1999. En ny vd kommer att utses inom kort.

- Vi har ett namn klart, som styrelsen ska ta ställning till. Eftersom Leif Stegelius egentligen redan är pensionär, han fyller snart 66, så höll vi på med processen att hitta hans efterträdare.

- Det gör det hela ännu mer tragiskt. Han hade kunnat gå i pension med hedern i behåll.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige