Image
Clas Hjort.
Clas Hjort. Bild: Magnolia Bostad

Västerkulla köper hotell i Borlänge

Transaktioner Västerkulla Hotell har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Einar 10, Best Western Hotel Gustaf Wasa, i centrala Borlänge och i direkt anslutning till resecentrum. Fastigheten tillträds under maj 2019.
Publicerad den 20 Februari 2019

Fastigheten uppfördes 1985 och har Best Western Hotel Gustaf Wasa som hyresgäst. Totalt innehåller fastigheten 6 800 kvadratmeter som bland annat fördelas på 100 hotellrum, konferensytor, relaxavdelning, gym, restaurang och bar. Hotellet rankas av Tripadvisor som det fjärde bästa hotellet av Borlänges samtliga hotell.

Borlänges hotellmarknad har de senaste åren utvecklats positivt och uppvisar ett genomsnittligt pris per tillgängligt rum, RevPAR, som ligger i nivå med riksgenomsnittet.

– Det här är ännu ett fantastiskt bra och roligt förvärv bland annat för att det befäster vår position i Dalarna samt att vi tillför ännu ett varumärke i vår portfölj. Förvärvet visar även vår klara ambition att växa och fortsätta att förvärva hotellfastigheter.
– Vårt mål är tydligt och klart och är att på sikt förvärva hotellfastigheter i medelstora städer för cirka 5 miljarder kronor, säger Clas Hjorth, VD i Västerkulla Hotell Holding AB.

Pangea har varit köparens rådgivare.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige