Image

Västerkulla köper hotell av Brunswick

Transaktioner Västerkulla Hotell köper en hotellfastighet i centrala Sundsvall av Sveafastigheter Fersen II, ett bolag som förvaltas av Brunswick.
Publicerad den 16 Maj 2018

Fastigheten Netto 7 tillträddes den 15 maj. Den uppfördes 1966 och konverterades 1981 till hotell och har därefter genomgått en omfattande uppgradering 2012. I dag är Scandic Sundsvall City hyresgäst.

Totalt innehåller fastigheten 6 100 kvadratmeter som bland annat fördelas på 143 hotellrum, konferensytor, restaurang och bar.

– Det här är ett väldigt bra och roligt förvärv bland annat för att det blir vårt första men definitivt inte sista Scandichotell. Förvärvet visar även vår klara ambition att växa och fortsätta att förvärva hotellfastigheter. Vårt mål är tydligt och klart och är att på sikt förvärva hotellfastigheter i medelstora städer för cirka fem miljarder kronor, säger Clas Hjorth, vd i Västerkulla Hotell Holding.

Lindahl, Pangea och Cushman & Wakefield har varit köparens rådgivare. Kilpatrick Townsend agerade rådgivare till Brunswick Real Estate.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige