Image
Byggnationen av Navet drogs igång av Asoos Rasool, Mälarenergi Elnät, Jonas Rigner, Fibra, Mikael Söderberg, Mimer, Magnus Hemmingsson, Mälarenergi, Carina Färm, Vafab Miljö och Michael Håkansson, Peab.
Byggnationen av Navet drogs igång av Asoos Rasool, Mälarenergi Elnät, Jonas Rigner, Fibra, Mikael Söderberg, Mimer, Magnus Hemmingsson, Mälarenergi, Carina Färm, Vafab Miljö och Michael Håkansson, Peab.

Västerås nya samhällsbyggnadshus byggstartat

Bygg/Arkitektur I fredags drogs bygget av Navet i Västerås igång, ett nytt centrum för utveckling och drift av samhällets infrastruktur från bostäder, el, värme, vatten, bredband till återvinning och avfall. I Navet kommer Mimer, Fibra, Mälarenergi, Mälarenergi Elnät och VafabMiljö att flytta in - fem samhällsbyggande företag som samlar sitt kunnande under ett tak för att ge ännu bättre tjänster och service till boende i Västerås. Beräknad inflyttning är våren 2019.
Publicerad den 18 September 2017

Det nya Navet ska inrymma kontor, möteslokaler, personalutrymmen, serviceverkstäder och kundcenter. Huset kommer att erbjuda ca 700 anställda nya och smarta arbetssätt tack vare lokalernas utformning och tekniska lösningar. Förutom att det blir ett nav för stadens infrastruktur kommer det nya kontoret vara ett stort steg i utvecklingen av ett gammalt industriområde till en levande stadsdel som bygger ihop Öster Mälarstrand med centrala Västerås.

- Det här kommer att gynna alla västeråsare när Navet är igång. Det första som märks direkt är att det kommer att finnas en plats, ett kundcenter, där kunderna kan få hjälp med alla frågor kring sitt boende. På sikt kommer det att bli ännu mer nytänkande och fler förbättringsprojekt som utvecklar Västerås när alla bolagen sitter tillsammans. Ekonomiskt kommer alla bolag att vinna på Navet eftersom vi blir mer kostnadseffektiva när vi kan dela på gemensamma kontorsytor och kostnader, säger Mikael Söderberg, affärsutvecklingschef, Bostads AB Mimer.

- Vi kommer att kunna samlokalisera vår personal i nya fräscha utrymmen i ett expansivt område tillsammans med våra samarbetspartners Mimer och VafabMiljö. Det kommer att ge oss bättre möjligheter att vidareutveckla framtidens samhälle vilket är bra för våra kunder säger Magnus Hemmingsson, vd, Mälarenergikoncernen.

- Vi ser verkligen fram emot samlokaliseringen i Navet. Vi jobbar ju alla med hållbar samhällsutveckling och har hushållen som våra största kunder. Närheten till resecentrum gör det lättare att resa kollektivt till vårt blivande huvudkontor och det är en stor fördel för oss eftersom VafabMiljö verkar i Västmanlands alla kommuner plus Heby och Enköping, säger Carina Färm, vd, Vafab Miljö.

- För oss på Peab är det både stimulerande och utmanande att få vara med och utveckla Västerås, säger Michael Håkansson, projektchef och projekteringsledare, Peab. Utmaningen är främst att väva ihop verksamheternas krav och önskemål med projektets egen vision – att skapa Västerås bästa arbets- och mötesplats.

Fastighetssverige arrangerar den 12 oktober Fastighetsmarknadsdagen Mälardalen, ett seminarium inriktat på fastighetsmarknad och näringsliv i Västerås, Örebro och Eskilstuna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY