Image

Vasakronan tecknar grönt hyresavtal i Uppsala

UTHYRNING Vasakronan har tecknat ett grönt hyresavtal med Bolander & Co. Det blir Uppsalas första när Vasakronan som första svenska fastighetsbolag nu erbjuder gröna avtal till alla kunder.
Publicerad den 12 Mars 2010

Det gröna hyresavtalet innebär att både hyresvärd och hyresgäst åtar sig en rad konkreta åtgärder. Det handlar om att minska energianvändningen, få en riktig avfallshantering och att göra rätt materialval samt ha större återvinningsgrad vid ombyggnader. Dessutom förbinder sig hyresgästen att bara använda grön el i sina lokaler.

- Gröna hyresavtal är vanliga i många andra länder, som England och Australien. Som branschledare i Sverige arbetar vi för att gröna avtal ska blir en ny branschstandard och att alla hyresgäster, oavsett hyresvärd, får den här möjligheten, säger Ronald Bäckrud, regionchef på Vasakronan.
Försäkringsmäklarna Bolander & Co hyr lokaler av Vasakronan på Dragarbrunnsgatan 39 och är först ut i Uppsala att teckna det gröna avtalet.

- Att teckna ett grönt avtal kändes naturligt för oss och blir ett tydligt sätt att visa medarbetare och kunder att vi tar miljöfrågorna på allvar. Det gröna avtalet visar vad som krävs för att nå konkreta resultat och ger oss goda möjligheter att minska vår miljöbelastning, säger Mattias Bolander, vd på Bolander & Co.

Enligt Energimyndigheten står lokaler och bostäder för cirka 40 procent av energianvändningen i Sverige. En stor del är energi för uppvärmning av lokaler. De gröna hyresavtalen ger både hyresgästen och hyresvärden ett ekonomiskt incitament att spara energi, något som inte funnits tidigare med traditionella bränsleklausuler.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige