Image
Vasakronan säljer till Atlasmuren i Solna.
Vasakronan säljer till Atlasmuren i Solna. Bild: Vasakronan

Vasakronan säljer i Solna

Transaktioner Vasakronan säljer fastigheten Styckjunkaren 2 i Huvudsta, Solna, för 125 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Oktober 2014

Vasakronan säljer fastigheten Styckjunkaren 2 i Huvudsta, Solna, för 125 miljoner kronor till Atlasmuren.

Styckjunkaren 2 är belägen i Solna mellan Västra skogen och Huvudsta och omfattar cirka 7 800 kvadratmeter kontorslokaler. Det finns totalt sex hyresgäster i fastigheten, bland andra Caverion Sverige AB, Byggmax AB och Lassila & Tikanoja Service AB.

- Detta förvärv ligger helt i linje med vår strategi om att växa i Solna / Sundbyberg. Hösten 2013 förvärvade vi en fastighet vid Bällsta Bro, säger Björn Andersson, vd för Atlasmuren.

- Närheten till centrala delar av Solna med god tillgång till kollektivtrafik är viktiga faktorer för oss när vi beslutade om detta förvärv. Området i sin helhet har mycket god tillväxt och utvecklingsmöjligheter.

- Vi har en förvärvskapacitet på en miljard kronor och är beredda att både köpa, utveckla och bygga kommersiella fastigheter. Fokus ligger på objekt i norra och västra Stockholm. Atlasmuren äger sedan tidigare fastigheter med ett marknadsvärde på drygt 600 miljoner kronor i Mörby Centrum, Sollentuna, Vinsta och Mariehäll, säger Björn Andersson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY