Image
Bild: Vasakronan

Vasakronan säljer för nästan tre miljarder

Transaktioner Vasakronan säljer Nacka Strand till The Carlyle Group för 2,95 miljarder kronor.
Publicerad den 31 Januari 2012
Nacka Strand. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Nacka Strand. Bild: Vasakronan. Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan.

Nacka Strand är ett område som Vasakronan ägt i 20 år. Det är idag ett väl etablerat och fungerande arbetsplatsområde som också innehåller bostäder, skolor, hotell, restauranger, mäss- och konferenslokaler och annan service.

- Vi jobbar kontinuerligt med sammansättningen av vår fastighetsportfölj. En betydande andel av vårt fastighetsbestånd ligger i Stockholms ytterområden och den andelen minskar vi nu till förmån för mer centralt belägna fastigheter. Försäljningen av fastigheterna i Nacka Strand ger oss också ett rejält förvärvsutrymme och därigenom möjlighet att ytterligare höja kvaliteten i beståndet genom nya utvecklingsprojekt och köp av fastigheter, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.

The Carlyle Group är en av världens största fondförvaltare med över 153 miljarder US-dollar i förvaltat kapital. Tillträde sker den 31 januari 2012.

Se mer information om affären och kommentarer från Carlyle i separat artikel (länk nedan).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige